ילדים מבלים בחדרם מספר גדול של שעות ביממה, לכן נרצה שהחדר יהווה עבורם סביבה נעימה, חמה, מזמינה ובטוחה. עיצוב חדר הילדים הוא משימה מורכבת, ובחירה נכונה של הרהיטים הוא צעד ראשון ומשמעותי בעיצוב. מה אם כן צריך לקחת בחשבון כאשר אנו ניגשים לרכוש רהיטים לחדר הילדים?
רהיטים ידידותיים לילד ולסביבה
בעיקר בגיל קטן, אך גם בכל גיל, חשוב להקפיד שלא לחשוף את הילדים לחומרים רעילים, העלולים לסכן את בריאותם. הילדים הם היקר לנו מכל, ונרצה ליצור עבורם סביבה בטוחה. לשם כך, עלינו לקחת בחשבון מאלו חומרים עשויים הרהיטים שאנו רוכשים. מרבית הרהיטים בשוק עשויים מלוחות עץ תעשייתי- שבבית, סיבית ועוד. לוחות אלו עשויים משאריות עץ שונות אשר מודבקות יחד באמצעות פורמאלדהיד. דבק זה עלול לפלוט לחדר גז רעיל, הידוע כחומר מסרטן וכקשור להפרעות נוספות- מחלות בדרכי הנשימה, הפרעות שינה, גירויים בעיניים ועוד. אלטרנטיבה יותר בריאה ואקולוגית היא רכישת רהיטים מעץ מלא. יתרון נוסף של רהיטים אלו הוא העמידות לאורך השנים, אך מנגד יש לציין את מחירם הגבוה יותר. גם רהיטי הבמבוק נחשבים לידידותיים לסביבה, מכוון שהבמבוק הוא משאב המחדש את עצמו במהירות ובתהליך הייצור לא נעשה שימוש בחומרים רעילים. מלבד לחומר ממנו עשוי הרהיט, יש לשים לב גם לצבעים בהם הרהיט צבוע- בחרו רהיטים הצבועים בצבעי מים שאינם משחררים חומרים רעילים. למי שיצירתי ורוצה לעצב בעצמו רהיטים אקולוגיים עבור הילדים- יכול להירשם לקורס בניית רהיטים מקרטון.
נוח, פרקטי ואסתטי
כאשר אנו בוחרים ריהוט, עלינו לקחת בחשבון שילוב של גורמים שונים: הרהיט ישמש את הילד בצורה נוחה ויענה על הצרכים הפרקטיים שאנו מחפשים, יהיה אסתטי (זה כבר עניין של טעם) וישתלב מבחינת סגנון עם שאר הרהיטים בחדר. לדוגמה, נניח שאתם עומדים לבחור ארון לחדר הילדים- הארון צריך להיות מתאים בגודלו למידות החדר ביחס לרהיטים האחרים, מאפשר מספיק מקום אחסון לבגדים ולצעצועים, מאפשר לילד גישה נוחה בהתאם לגובה שלו ועוד. כאשר אתם רוכשים מיטה כדאי לשקול האם תרצו להשקיע במיטת מעבר אשר תשמש אתכם לשנים בודדות או לעבור ישר למיטת נוער בעלת מעקה בטיחות. המיטה צריכה להיות בטיחותית בהתאם לגיל הילד ולאפשר לו לעלות ולרדת מהמיטה באופן עצמאי (אחרי שהוא כבר מוכן מבחינה התפתחותית לעזוב את מיטת התינוק). מומלץ שגודל וגובה הרהיטים יהיה מותאם לגיל הילד- רהיטים גדולים עלולים לתת לילדים בגיל הרך תחושה של חוסר בטחון. מבחינה בטיחותית כדאי לשים לב גם לפרטים הקטנים- שלרהיטים אין פינות חדות, אין ברגים בולטים, המגירות לא נסגרות על הידיים, המדף שעל הקיר אינו ממוקם מעל המיטה ועוד.
הילד שותף בעיצוב החדר
ככל שהילד גדל, כך הוא צריך להפוך לשותף יותר פעיל בעיצוב החדר. בחנויות ניתן למצוא מגוון רחב של רהיטים לילדים המעוצבים בצורה שילדים אוהבים. תוכלו לקחת את הילד לבחור יחד אתכם את הרהיטים, אך זכרו שה"מילה האחרונה" היא שלכם. האתגר הוא למצוא את הרהיט שעונה על טעמו האישי של הילד ויחד עם זאת משלב שיקולים נוספים החשובים לכם- מחיר, בטיחות, עמידות לאורך השנים ועוד. גם אם הילד לא בחר את הארון החדש בעצמו, הוא יכול להחליט על הפרטים הקטנים שמשפיעים לא פחות על אופי ומראה החדר- פוסטרים או טפטים שעל הקירות, מוביילים ועוד.
Leave a Reply