אוהבים לבשל? מכינים הרבה מאכלים שכולם אוהבים? נתקלים מדי יום בבקשות למתכונים וטיפים לבישול? ובכן – כנראה שהרעיון של הדפסת ספר בישול עם כל המתכונים המנצחים שלכם הוא רעיון לא רע כלל עבורכם, ואם תעשו את זה תוכלו גם להנחיל את הידע הקולינרי שלכם לדורות הבאים, גם לחלוק עם העולם את האהבה שלכם לבישול, וגם לבטא את עצמכם בדרך מקורית ומעניינת. הנה כמה טיפים ליצירה ועריכה של ספר כזה.
התחילו עם רעיונות כלליים
מן הסתם אי אפשר להכניס את כל המתכונים שלנו לספר אחד ובגלל זה הוא צריך להיות תמציתי וקולע. מומלץ להתחיל עם רשימה בסיסית של שמות המתכונים, ואפשר אפילו לחלק אותם לז'אנרים ונושאים. עם הזמן תבינו בעצמכם מה חשוב לכם שיכנס לספר ועל מה אפשר לוותר, מה שיקל עליכם את מלאכת הכתיבה בהמשך.
הוסיפו סיפור אישי מעניין
בישול הוא אומנות, והרבה פעמים לא צריך להמציא את הגלגל, אלא רק להביא את הדברים מהזווית המיוחדת שלכם. מומלץ בהחלט לתאר כל מנה מנקודת המבט שלכם, מה היא מעלה אצלכם, איזה ריחות היא מביאה, ובאיזה סיטואציות אתם הכי ממליצים להכין אותה מתוך הניסיון האישי.
היו פתוחים לביקורת ושינויים
הראו את הטיוטות לאנשים שאתם סומכים על הדעה שלהם ובקשו מהם לתת לכם ביקורת כנה ואמיתית. נסו להסתכל על הדברים ממקום אובייקטיבי ושימו לב אם יש הערות או הארות שחוזרות על עצמן. כמובן שחשוב שתביאו את עצמכם בכל שלב, אבל צריך לזכור גם לקחת בחשבון את החוויה של הקוראים בעתיד ולהתחשב בה בתהליך היצירה של הספר.
הקפידו על הדברים הללו ותוכלו בהחלט ליצור ספר מתכונים אישי מקסים שגם ישמש בשמחה את הדורות הבאים.
דקלה לוי – לינקדין
דקלה לוי – מייסדת, בעלים ומנכ"לית, DLVS – חברת ייעוץ למערכות מתח נמוך .