נשים בעבודה – כל הגישות

הטבות מס לאמהות חד הוריות

הנושא של שוויון זכויות לנשים בעבודה הוא נושא שמעסיק את הציבור בישראל כבר לא מעט שנים. התפיסות לגבי אפשרויות התעסוקה של נשים הולכות ומשתנות, ואין ספק כי מעמדה המקצועי של האישה השתפר לאין ערוך בעשורים האחרונים.

נשים בעבודה – אז והיום

בעבר, מרבית התפיסות המסורתיות, בכל הדתות וגם מחוץ להן, אחזו בדעה שנשים – מקומן במטבח, בצורת הביטוי המוכרת. החלוקה המקובלת הייתה שמקומן של נשים הוא בבית, בעבודות הנחוצות בבית הפרטי שלהן – גידול ילדים, עבודות בית, בישול וכדומה, בעוד שהגברים היו אלו שיצאו לעבודה והביאו הביתה את הפרנסה. עבודתן של נשים לא תמיד הייתה קלה בשל התפיסה הזו – בימים עברו נפוץ היה לראות נשים עובדות בפרדסים או בשדות שהיו בבעלות המשפחה, בעבודות פיזיות קשות. אולם בכל מקרה, היה נדיר למצוא נשים שיצאו מחוץ לבית על מנת להביא פרנסה, וגם אלו שיצאו – עבדו בעבודות נשיות מסורתיות כמו ניקיון ובישול. המצב הזה, כמובן, שונה מאד היום. נשים רבות מאד יוצאות לעבודה מחוץ לבית, אם על מנת להביא פרנסה ואם לצרכים של הגשמה עצמית וסיפוק – ממש כמו גברים. במרבית הדתות והחברות, גם המסורתיות שבהן, השלימו עם התופעה, ואף שהתפיסה הראשונית, שהאישה צריכה להיות זו המנהלת את הבית, עדיין יוצאות נשים רבות, ואולי נכון אף להגיד שמרבית הנשים, לעבודה במקומות חיצוניים.

הבדלים בין נשים לגברים

ככל שעוברות השנים, כך מתמעטים ההבדלים בין המקצועות שבהם עוסקים גברים לעומת אלו שבהם עוסקות נשים. גם מקומות שהכניסה אליהם הייתה אסורה לנשים הולכים ונפתחים, וכיום נשים נמצאות בעמדות מפתח בתחומי עיסוק רבים מאד. עם זאת, עדיין קיימים פערים משמעותיים בין גברים לנשים, בעיקר בנושא השכר. השכר הממוצע לאישה בעבודה מסוימת נמוך באחוזים משמעותיים מהשכר הממוצע לגבר באותה עבודה. ישנם התולים זאת בעובדה שנשים עדיין, גם כיום, מחויבות יותר לבית ועובדות פחות שעות, לכך שהן יוצאות לחופשות לידה, ועוד. עם זאת, נעשים מאמצים רבים לשנות את המצב, ולהביא לכך שנשים תוכלנה להשתכר בדיוק באותה רמת שכר כמו גברים.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*