למה בעצם קשה יותר לנשים להשתלב בתפקידים בכירים?

אנו עוסקים לא מעט בסוגיה של אפליה בהיבט המגדרי ומשווים בין תפקידים אותם מקבלים גברים לעומת נשים, שכר ממוצע של גברים לעומת נשים בעמדות בכירות וכדומה. האמת היא, שלנשים מאוד לא פשוט לבסס את מעמדן מבחינת קריירה ולהשתלב בתפקידים בכירים ויש לכך כמה סיבות. ראשית כל, מרבית הנשים בישראל בשלב כזה או אחר חולמות להקים משפחה. זה מתחיל בתשעה חודשים של הריון, תהליך מורכב ומאתגר גם יחד. לאחר מכן, רוב האמהות בוחרות להישאר בבית ולגדל את התינוק, לפחות במשך ששת החודשים הראשונים.

 

עד כאן הכל בסדר, שכן מקום העבודה מחוייב לשמור את המשרה על פי חוק במשך 6 חודשים ויש משרות שגם מעבר לכך ובכל זאת… אחרי הילד הראשון, מגיע השני, לפעמים גם השלישי והרביעי, מה שמקשה מאוד לקדם את הקריירה, שכן הבית והילדים שואבים את מרבית הזמן והכוחות של אותן אמהות צעירות.

 

הקמת משפחה לצד נושא האפליה יכולים להקשות עד מאוד לגבי בניית קריירה במקצועות מסוימים.

 

מה דורש תפקיד בכיר?

  1. שעות ארוכות – תפקיד בכיר דורש פעמים רבות הישארות במקום העבודה למשך הרבה שעות, לפעמים לקיים ישיבות מחוץ לשעות העבודה, לפעמים להגיע הביתה בשעות ערב מאוחרות, לפעמים גם בלילה.
  2. זמינות גבוהה – תפקיד ניהולי בכיר דורש להיות ברמת זמינות גבוהה, לפעמים גם ביום ולפעמים גם בלילות, תלוי כמובן בתפקיד.
  3. נסיעות לחול – יש לא מעט משרות הדורשות מדי פעם נסיעות עסקים לחול, דבר שמקשה על נשים, שוב בהיבט של אמהות ולעזוב את הילדים לבד למשך כמה ימים, לפעמים אפילו לשבועות.

 

לסיכום, לא פשוט בישראל לבנות קריירה בתור אישה, אבל זה בהחלט אפשרי ועם המון מוטיבציה וכוח רצון, בהחלט ניתן להתקדם ולהגיע למקומות גבוהים.