הייטק, אחד התחומים המבוקשים ביותר בשוק העבודה. תחום ההיטק נחשב יוקרתי ומשתלם מאד מבחינת שכר ותנאים לעובדים בו. האם תחום ההיטק מתאים לכולם? האם נשים ואמהות יכולות להתקבל באותה מידה כמו גברים לעבודה? כל התשובות לשאלות במאמר הבא:
פערי השכר בין גברים לנשים ידועים לכולם, אין חדש בעובדה שגברים מרוויחים יותר מנשים בתחומים ובתפקידים רבים. הפער בשכר במשק הישראלי מהווה בעיה כאובה לאוכלוסייה שלמה, גם גברים וגם נשים נפגעים מעובדה זו כאחד. עם זאת סקרים רבים מראים כי בשנת 2015 יש עלייה בנתוני הפערים והפער בשכר מצטמצם אך לא בהרבה. הפער בשוק ההיטק לא בא ליידי ביטוי רק בשכר בין גברים לנשים אלא גם בכמות הנשים שעובדות בתחום לעומד גברים, כך למשל רק אחד מכל חמישה עובדים בתחום ההיטק היא בעצם אישה.
על מנת להלחם בתופעה זו חברות הייטק רבות וחברות שונות במשק שמו לעצמם מטרה לקלוט נשים וכן לקדם נשים בארגון על מנת לצמצם את הפערים ולתת תשומת לב לנושא זה.
האם יש מקום לאמהות בהייטק?
לצד כל התנאים, השכר, היוקרה והזוהר שבתחום ההיטק יש גם את הצד של שעות העבודה. למרות שתחום ההיטק הוא תחום יוקרתי שעות העבודה בו הן רבות מאד. עובדים רבים נאלצים לעבוד שעות על גבי שעות, לעיתים אפילו לילות, חוזרים בשעות מאוחרות ובמקרים לא מעטים עובדים בסופי שבוע. השאלה הנשאלת כאן האם אמא יכולה לעמוד בתנאים אלו – ברור שלא! במקרים רבים חברות הייטק מעדיפות לא לקבל אמהות לעבודה מאחר וידוע שהן שמות את ילדהן בראש סדר העדיפויות. נשים רבות מרגישות שהן מקבלות "עונש" על העובדה שהן אמהות. אין אמא שיכולה לעבוד סביב השעות ולהמשיך להיות "אמא טובה".
אמהות רבות מבקשות מהמעסיק שלהם, ללא קשר לתחום בו הן עובדות, לעבוד במשרת אם, מה שאומר שהן עובדות בין השעות 09:00-16:00. בתחום ההיטק שעות אילו פחות מקובלות ומעדיפים להעסיק אנשים שיעבוד במשרה מלאה ויהיו יותר מסורים לעבודה.
לאילו תחומים מתאימים נשים ולאילו תחומים מתאימים גברים?
שאלה זו היא שאלה מכשילה מאחר ואין באמת תשובה חד משמעית. בפועל כל אחד ואחת מאיתנו, ללא הבדל מין, יכול להתאים לכל תפקיד בהתאם לכישוריו ולניסיון שלו.
כאשר מדובר על שוק העבודה ועל השמה בהייטק הדבר קצת שונה, מעסיקים רבים מעדיפים להכניס גברים לתפקידים של ניהול בכיר ופיתוח מאחר והם לא יהיו בהריון ולא יהיו אמהות. הדעה הרווחת בקרב העסיקים היא שגברים יהיו יותר מסורים לעבודה. מנגד, מעסיקים רבים מעדיפים להכניס נשים לתפקידי אדמיניסטרציה ושיווק מאחר ומקצועות אילו נחשבים נשיים יותר.
לסיכום
למרות שרואים שינויים בתחום ואכן יש מגמה של צמצום פערים בין נשים לגברים בשוק העבודה אנחנו עדיין רחוקים מלהיות שווים ועדיין יש מקום לשיפור המצב הקיים. היו ניתן לראות נשים במקצועות מגווים ובתפקידי ניהול בכירים וזותרים.