אנחנו הישראלים אוהבים מאד קפה ובשני העשורים האחרונים אפילו מאמצים סגנונות קפה ותרבויות קפה מהעולם שלא ממש היו קיימות פה עד היום. באופן ספציפי יותר נראה שהישראלים מאד אוהבים סוגי קפה שמכינים עם חלב והיתרון הוא שהיום אפשר להכין בקלות קפה איכותי וטעים בבית באמצעות מקציף מובנה במכונות או מקציף חלב ידני. אז איזה סוגים של קפה אפשר להכין עם חלב בעצם? הנה סקירה מהירה.
קפה הפוך
בלי שום ספק הקפה הכי ישראלי בשנים האחרונות שהוא שילוב של אספרסו וחלב מוקצף. הוא נקרא ככה מפני שהדרך הנכונה ביותר להכין אותו היא קודם כל להקציף ולמזוג את החלב ורק לאחר מכן להוסיף את הקפה עצמו.
לאטה
לאטה הוא קפה שמכינים ממנה אחת של אספרסו ועם תוספת של חלב, לרוב לא מוקצף. כאן בארץ יש הרבה שאוהבים לחמם את החלב קלות אבל לא להקציף אותו לגמרי.
לאטה מקיאטו
לאטה מקיאטו הוא סוג של קפה המורכב מחצי מנת קפה, חלב ותוספת של קצף חלב. בדומה לאספרסו נהוג קודם כל לשים את החלב הלא מוקצף, עליו את החלב המוקצף ורק לאחר מכן את חצי מנת הקפה.
קפה נמס
עוד הרבה לפני מכונות האספרסו ותרבות הקפה המפותחת שיש לנו כאן היום היו כמה סוגי קפה קלאסיים שהולכים איתנו עד היום. אחד מסוגי הקפה האלו הוא קפה נמס שאפשר להשיג באבקה או בגרגרים. מוסיפים כפית או כפית וחצי של קפה ועליה מים רותחים ובסוף מוסיפים את החלב. בגדול אפשר שלא להקציף את החלב בסוג הקפה הזה, אבל בשנים האחרונות בזכות המקציפים הביתיים האיכותיים נראה כי הרבה ישראלים בוחרים לשדרג את הקפה שלהם כך.
עוד אתרים מרחבי הרשת:
סיבים אופטיים – מבית יס